Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 16.02.2018 klo 14.00

ESP –konserni vahvistuu ostamalla osake-enemmistön Sähköneliö Oy:stä.

ESP –konserni vahvistaa asemaansa Etelä-Suomen talotekniikkamarkkinoilla ostamalla perinteikkään ja vahvan Lahdessa, Kotkassa ja Keravalla toimivan Sähköneliö Oy:n osake-enemmistön. Osakekaupassa Erkki Kaunisto myy kaikki omistamansa Sähköneliö Oy:n osakkeet ja toimitusjohtaja Kari Ala-Röyskö osan omistuksestaan. Kaupan jälkeen Sähköneliö Oy:n omistajia ovat ESP-konserni, Kari Ala-Röyskö ja Sami Kallio.

Sähköneliö Oy on keskittynyt erityisesti vaativiin KVR-hankkeisiin sekä teollisuuden sähköhuoltoihin pyrkien pitkiin asiakas- ja työsuhteisiin. Lisäksi Sähköneliöllä on vahva osaaminen savunpoistojärjestelmissä, BestSes-tuotenimen alla Sähköneliö tarjoaa kaikki savunpoiston toteuttamiseen ja ylläpitoon tarvittavat palvelut suunnittelusta huoltoon ja kunnossapitoon. Sähköneliön liikevaihto vuonna 2017 oli noin 8,7 m€ ja henkilöstömäärä reilut 50.

Yrityskaupan jälkeen ESP-konserni ja Sähköneliö tuovat asiakkailleen lisäarvoa tarjoamalla entistäkin kattavammin kiinteistötekniikan osaamista ja palveluita. Yrityskaupan jälkeen Sähköneliö Oy jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä eikä yrityskaupalla ole vaikutuksia asiakkuuksiin tai henkilöstöön. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Kari Ala-Röyskö toimien samalla ESP- konsernin KVR johtajana.

ESP –konsernin emoyhtiö on ESP Suomi Oy. ESP Suomi Oy toimii Keski-Suomessa tarjoten laajat talotekniikkapalvelut. Konsernissa on ennestään ES –Projektit Oy ja KLA Talotekniikka Oy, jotka toimivat talotekniikkaurakoinnissa pääkaupunkiseudulla . Lisäksi konserniin kuuluu Pirkanmaan alueella toimiva ESP Tekniikka Oy. ESP- konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli n. 21 m€ ja konsernin henkilöstömäärä on n. 100 .

”Uskon, että järjestelyllä vahvistamme sekä ESP-konsernia ja Sähköneliö Oy:tä. Tutustuttuani Sähköneliön toimintaan ja historiaan vakuutuin yrityksen osaamisen tasosta ja innovaatiokyvystä. Järjestelyn avulla ESP –konsernista rakentuu tavoitteemme mukaisesti entistäkin vahvempi toimija. Erityisesti tarkoituksena on vahvistaa osaamistamme KVR-urakoinnissa, energiatehokkuudessa ja elinkaarikumppanuuksissa.” toteaa konsernijohtaja Veli-Markku Nieminen ESP-konsernista.

”Koemme, että kehitysmyönteisen ja kasvuhaluisen alan toimijan ESP-konsernin tuleminen pääomistajaksi tuntuu luontevalta jatkumolta pitkän historian omaavalle yhtiöllemme. Sähköneliössä on tehty pitkäjänteistä kehitystyötä kasvun saavuttamiseksi ja tämä omistusjärjestely takaa kasvun ja kehityksen jatkossakin. ” kiteyttää Sähköneliö Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Kari Ala-Röyskö.

LISÄTIETOJA

Veli-Markku Nieminen toimitusjohtaja, ESP Suomi Oy
veli-markku.nieminen@espoy.fi
p. 0400 241 708
Kari Ala-Röyskö toimitusjohtaja, Sähköneliö Oy
kari.ala-roysko@sahkonelio.fi
p.040 778 0671

www.espoy.fi

Lähettänyt

Jaa:


Copyright Sähköneliö Oy 2019. Suunnittelu ja toteutus DevNet Oy